23948sdkhjf

Nu kan kommuner spare på rengøringen

Når rengøring til ældre én gang om måneden ikke strider mod loven, vil andre kommuner spare, siger forsker. Kommunerne vil øjne en mulighed for at spare på rengøringsbudgettet, efter at Ankestyrelsen har besluttet, at det ikke er i strid med loven, at Hørsholm Kommune kan bevilge rengøring hos ældre én gang om måneden.
Det siger kommunalforsker Roger Buch ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole:

"Jeg tror, det er meget sandsynligt, at nogle kommuner vil gøre dette, fordi desperationen er ret stor. Vi ser kommuner, der forærer veje væk for at spare penge på at reparere huller i vejene og undgå snerydning. Det viser noget om desperationen."

Sagen om rengøring er kommet på dagsorden, efter Hørsholm Kommune i 2010 skar rengøringen for de ældre ned til hver fjerde uge i stedet for hver anden.

Siden har den nordsjællandske kommune dog trukket den omstridte beslutning tilbage og har nu igen en rengøringsordning for de ældre hver anden uge.

Ankestyrelsen er siden da nået frem til, at rengøring hver fjerde uge var helt lovlig og har dermed underkendt en beslutning fra Tilsynet for to måneder siden.

Derfor har sagen nu fået principel betydning, fordi det åbner op for, at andre kommuner kan spare på rengøringsbudgettet, vurderer kommunalforskeren.

Og det kommer sandsynligvis til at ske, fordi flere kommuner er presset rent økonomisk, mener Roger Buch.

"Det er helt oplagt, at nogle kommuner bevæger sig igennem den dør, der er blevet åbnet. Sagen viser, at man i stigende omfang bevæger sig væk fra det, man kan, og til det, man skal. Altså at kommunerne fokusere på en minimumydelse," siger han.

For at undgå for meget kritik kan det være, at de kommuner, der ønsker at spare, i stedet for at gøre rent hver fjerde uge vælger en tre-ugers-model, forudser Roger Buch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078