23948sdkhjf

Millioner af danskere får glæde af ny plan for telemedicin

Regeringens nye handlingsplan er et rigtig godt afsæt for at styrke danskernes brug af telemedicin, lyder det fra IT-Branchen
Dansk Erhverv og IT-Branchen roser regeringens nye handlingsplan for telemedicin, som vil gavne ca. 1,8 mio. danskere. Med planen lægger regeringen kimen til at udnytte det store potentiale, der ligger i telemedicin, til glæde for både borgere og den offentlige sektor, vurderer Dansk Erhverv og IT-Branchen.

Dansk Erhverv og IT-Branchen har tidligere peget på, at digitaliseringen af den offentlige sektor kan give store milliardbesparelser. Men de digitale løsninger som telemedicin øger samtidig borgerservicen, og dermed er det en win-win situation for både borgerne og den offentlige sektor, vurderer Dansk Erhverv og IT-Branchen.

- Den nye plan er et rigtig godt afsæt for at styrke danskernes brug af telemedicin. Det næste vigtige skridt bør være at se på, hvordan man skaber de rette økonomiske incitamenter i sundhedssystemet til at bruge telemedicin, så det skaber effektiviseringer til gavn for borgerne og samfundet, siger Bjørn Borre, chefkonsulent i IT-Branchen.

Behov for solid implementering

Chefkonsulent i Dansk Erhverv, Christian Ohm, siger, at telemedicin kan gøre det meget lettere for danskerne at få vejledning og lægeråd. Tiden, hvor man skal ud døren, ned af trappen og op i bussen for at møde op til det regelmæssige tjek hos lægen, er ved at ebbe ud, Mange lægebesøg kan nu klares via computeren," siger han.

Dansk Erhverv og IT-Branchen ønsker at være med til at sikre en solid implementering af regeringens digitaliseringsstrategi.

- Vi ønsker at være med til at sikre en solid implementering af digitaliseringsstrategien. Den skal gavne borgerne i Danmark. Derfor er vi også meget opmærksomme på, hvor og hvordan vi anvender de digitale løsninger, og hvor visse borgere skal have ekstra hjælp, siger Bjørn Borre fra IT-Branchen.

- Da regeringen sidste år ville kickstarte økonomien med store byggeprojekter, pegede vi i stedet på behovet for at øge digitalisering af den offentlige sektor, herunder specifikt på behovet for at investere mere i telemedicin. Vi er derfor meget tilfredse med, at regeringen nu begynder at rykke på sig med en plan for fremtidens telemedicin, afslutter chefkonsulent Christian Ohm, Dansk Erhverv.

Kan styrke eksporten

Dansk Erhverv og It-Branchen roser den nye plan for at lægge op til et klart overblik over de forskelige telemedicinske løsninger og cases. Det vil give et godt afsæt for at gøre udlandet interesseret i dansk telemedicin, vurderer Dansk erhverv og IT-Branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079