23948sdkhjf

Sundhed og erhverv i nyt partnerskab

Randers Sundhedscenter bliver i dag omdannet til et arbejdende laboratorium, hvor iværksætter virksomheder og sundhedspersonale i fællesskab udvikler idéer.
De nye tiltag kan være nyttige applikationer til mobiltelefoner, der får flere til at bevæge sig mere, eller computer-animationer, der viser rygøvelser til mennesker, der ikke forstår og taler dansk.

Én af de nye iværksætter-virksomheder, der deltager i workshoppen er Family Kick, der laver applikationer til Smartphones:

- Det bliver spændende at videndele og udvikle nyttige teknologier, der hjælper borgerne til at blive sundere. Sundhedspersonalet kender borgerne og deres behov, og vi udvikler løsningerne, forklarer Line de Place. Firmaet har netop færdigudviklet en applikation, der giver familier nye idéer til at bevæge sig sammen i fritiden.

Kan hurtigt inddrage borgerne

Leder af Randers Sundhedscenter Susanne Bækgaard ser frem til det kommende udviklingsarbejde:

- Vores vision med Sundhedshuset er at gøre borgerne i Randers sundere, og det kan vi blandt andet bruge den nye teknologi til. Når sundhedspersonale møder udfordringer i deres hverdag, kan vi på workshoppen sparre med virksomhederne og i fællesskab udvikle nye løsninger. Vi har den fordel i Sundhedshuset, at vi hurtigt kan inddrage borgerne, når eksempelvis nye applikationer om fysisk aktivitet skal afprøves. På den måde får virksomheder direkte respons på deres produkter fra borgerne samtidig med, at Sundhedshuset får fri adgang til at afprøve nye sundhedsfremmende tiltag til gavn for borgerne, forklarer hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062