23948sdkhjf

App til apopleksi skal give bedre genoptræning

TrygFonden donerer 420.000 kr. til at Neurologisk Afdeling, Hospitalsenheden Vest kan udvikle en elektronisk patienthåndbog på tablets. Afdelingen fortsætter dermed ud af nye veje til at optimere genoptræningen efter blodprop i hjernen.
At få en blodprop i hjernen vender op og ned på tilværelsen for rigtig mange, både for den enkelte og pårørende. Der kan være påvirkning af bevægelse, af sanser, det mentale, sproget etc. Da netop hjernens funktion er påvirket, gør det personen ekstra sårbar. Et rehabiliteringsforløb giver den enkelte redskaber til at opnå og vedligeholde den bedst mulige funktionsevne, mod målet om at genvinde uafhængighed og selvbestemmelse.

Neuro-rehabiliteringsafsnittet i Lemvig skal være med til at udvikle og afprøve en elektronisk patienthåndbog til tablets, der skal støtte patienter og deres pårørende i rehabiliteringen.

Håndbogen, der bliver støttet med 420.000 kr. fra TrygFonden, udnytter de stærke ressourcer patienter og pårørende har, og gør dem i endnu højere grad til partnere i processen, end de er nu.

Pengene bliver officielt overrakt på fredag i Neuro-rehabiliteringsafsnittet N3 på Regionshospitalet Lemvig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063