23948sdkhjf

Bedre forløb til hjertepatienter

Ny rapport gennemgår organiseringen af hjerteområdet efter indførelsen af de nye hurtige pakkeforløb. Der er både store fremskridt og vigtige erfaringer at tage med i det videre arbejde.
5.000 flere patientforløb på hjerteområdet fra 2010 til 2011. Kortere ventetid for patienterne og hurtige, velstrukturerede og ensartede udredningsforløb og efterfølgende behandling. Det er resultatet af de nye pakkeforløb på hjerteområdet. Det viser en ny fra rapport, der er lavet på bestilling af Danske Regioner hos Dansk Sundhedsinstitut.

Rapporten gennemgår de organisatoriske konsekvenser af hjertepakkerne. Ud over kortere ventetid og hurtigere forløb for de fire hovedområder, der er blevet prioriteret med hjertepakkerne, peger rapporten også på forbedringspotentialer for den samlede gruppe af hjertepatienter. Det er ifølge formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman, et meget væsentligt element i rapporten.

- Det er utrolig glædeligt, at meget store grupper af hjertepatienter oplever kortere ventetider og langt bedre forløb. Men vi er ikke helt i mål endnu, og her kan rapporten hjælpe os videre, både med pakkerne og med at få skabt bedre forløb for de patienter, der står uden for hjertepakkerne, siger Ulla Astman til regioner.dk.

Alment praktiserende læger skal klædes bedre på

Væsentlige erfaringer i rapporten:

- Almen praksis har ikke altid udført de undersøgelser, der er forudsat, før man henviser patienter til pakkeforløbene.

- Pakkeforløbene har store konsekvenser for arbejdstilrettelæggelsen på hospitalernes hjerteafdelinger. På grund af forløbstiderne er der et øget behov for styring.

- Hospitalerne oplever kapaciteten som den største udfordring. Det kommer f.eks. til udtryk ved flaskehalse, hvor speciallæger, apparatur og lokaler skal gå op i en højere enhed.

- Vi skal have klædt lægerne i almen praksis bedre på til deres del af opgaven, og så skal organisationen omkring hjertepakkerne på sygehusene bedre på plads. Samtidig skal vi på sygehusene have tilpasset kapaciteten, så vi f.eks. undgår flaskehalse omkring specialistfunktioner og apparatur, siger Ulla Astman.

Rapporten vil nu blive distribueret til hospitalsledelserne landet over og siden gennemgået i Sundhedsstyrelsens Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet på det kommende møde i efteråret 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094