Årets Kok 2012
Foodexpo: Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel i Båsted blev søndag kåret til Årets Kok på fødevaremessen Foodexpo i Herning
Inden konkurrencens start fik de ti deltagere til Årets Kok udleveret en råvarekurv med blandt andet pighvar, østers, duer, oksehøjreb og marcipan. Herefter lød opgaven at kreere forret, hovedret og dessert - ligesom deltagerne blev målt på teknik og hygiejne.
Syltet pighvar og saltet okse
Daniel Kruses vindermenu: Til forret syltet pighvar med østers, æble og mousseline. Hertil tørret rogn og puder samt røg. Til hovedret saltet okse og stegt due. Hertil rødbede og sennep, mens desserten bød på marcipan med citronfromage, marengs og krokant.
Et prominent dommerpanel med fire Michelin-stjerner og verdens bedste kok stod for bedømmelsen af de i alt 30 retter, som deltagerne tryllede frem på tallerknerne i løbet af finalen. I panelet sad Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder, Bo Jacobsen fra Restaurationen, Rasmus Kofoed fra Geranium, Per Hallundbæk fra Falsted Kro og Anita Klemensen fra Cottagerne.
Nordens Kok i Herning
Daniel Kruse stiller sig op i rækken af tidligere vindere, der bl.a. tæller verdens bedste kok Rasmus Kofoed, Thomas Herman, Thomas Pasfall og Mette Hvarre Gassner. Tirsdag skal Mette Hvarre Gassner dyste om titlen som Nordens Bedste Kok på Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning.