23948sdkhjf

FOA: Personalet arbejder i pauserne

Næsten halvdelen af de ansatte i ældreplejen arbejder delvist i alle deres frokostpauser. Det vil derfor udløse kaos på arbejdspladserne, hvis man afskaffer den betalte frokostpause. Det mener FOAs formand
I ældreplejen og på hospitalerne er den daglige frokostpause ikke ensbetydende med en rolig pause. De ansatte står nemlig til rådighed og får løn i deres frokostpause. Og det betyder, at knapt halvdelen af medarbejdere i ældreplejen bliver afbrudt i samtlige deres frokostpauser. En femtedel har slet ikke mulighed for at holde frokostpause. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra FOA.

"Arbejdsgiverorganisationerne har her forud for trepartsdrøftelserne talt om den betalte frokostpause, som mange af de offentligt ansatte har, som var det et frynsegode. Men de ansatte står altså til rådighed i deres pause og har ikke ret til at forlade arbejdspladsen. Jeg kan derfor godt frygte, at det vil skabe kaos på mange arbejdspladser, hvis man afskaffer den betalte frokostpause. For det vil jo så betyde, at de ansatte rent faktisk har ret til at holde helt fri i deres pause," siger FOAs formand Dennis Kristensen.

Forstyrrelser

FOAs undersøgelse dokumenter, at man ikke kan afskaffe de betalte frokostpauser uden, at man samtidig ændrer organiseringen af arbejdet på mange arbejdspladser.

"Hvordan forestiller arbejdsgiverorganisationerne sig, at arbejdet skal organiseres, hvis den nattevagt, der er alene på arbejdet, pludselig har ret til en halv times pause uden forstyrrelser af arbejdsmæssig karakter," spørger Dennis Kristensen.

Han gør samtidig opmærksom på, at besparelsen ved at fjerne den betalte frokostpause vil være langt mindre, end arbejdsgiverorganisationerne påstår, da store dele af de offentligt ansatte allerede i dag arbejder delvist i deres pauser.

"Jeg tror, at forslaget er af den type, der skulle have været igennem et realitets-tjek, inden det blev meldt ud," siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062