23948sdkhjf

Ældre Sagen: Der bør være job til alle

Kommunernes frygt for at skulle fyre unge for at give plads til seniorjob er ubegrundet, mener Ældre Sagen.
Der er mangel på arbejdskraft, og derfor er det ubegrundet, når kommunerne frygter, at de skal fyre medarbejdere for at give plads til ældre, som har krav på et seniorjob.

Sådan lyder det fra Ældre Sagen.

Tilbagetrækningsreformen garanterer job til ledige efterlønsberettigede over 55 år - de såkaldte seniorjob - og den forkortede dagpengeperiode får kommunerne til at frygte, at det vil skabe et boom i interessen og medføre fyringer andre steder.

- Men man må gå ud fra, at der er job til alle, fordi hele præmissen for at gennemføre tilbagetrækningsreformen er, at der er mangel på arbejdskraft eller bliver det, siger souschef Jens Højgaard.

- Og så er der ikke grundlag for den frygt, kommunerne giver udtryk for, fastslår han.

Han siger samtidig, at der er noget helt galt med reformen, hvis man pisker folk til at droppe efterlønnen og blive på arbejdsmarkedet, uden at der er job til dem.

- Det er fuldstændig absurd, hvis man skaber seniorjob ved at fyre nogle andre. Hvis det her bliver et problem, så er det tilbagetrækningsreformen, der er noget galt med, siger Jens Højgaard.

Han opfordrer politikerne og kommunerne til at fokusere på at skabe de nødvendige job, så problemet ikke opstår - i stedet for at kritisere ordningen og ændre den.

- Vi vil kraftigt opfordre politikerne til ikke at ændre på den, siger han.

Umiddelbart afviser Folketingets politikere da også over for Morgenavisen Jyllands-Posten at ændre ordningen.

A-kasserne forventer en stærkt stigende interesse for seniorjobgarantien, efter at dagpengeperioden er halveret fra fire til to år.

Ældre Sagen mærker også den større opmærksomhed på ordningen. Omkring hver tredje henvendelse til foreningens rådgivningscenter drejer sig om seniorjob.

Lige nu er blot ca. 250 personer i seniorjob.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125