23948sdkhjf

Pas på campylobacter i danske kyllinger

Kyllinger er den største smittekilde til campylobacter. Sørg for at adskille kød og grøntsager under madlavningen.
* Campylobacter er en tarmbakterie. En infektion viser sig typisk ved diaré, ondt i maven, kvalme og opkastninger.

* Forekomsten er steget, og campylobacter er i dag den almindeligste årsag til fødevarebåren infektion.

* Campylobacter findes i næste alle dyrearter og i nogle tilfælde i vand. I den vestlige del af verden er fjerkræ den vigtigste smittekilde.

* Ofte sker smitten ved indtagelse af grøntsager og salater, som er forurenet med bakterien fra køkkenbordet eller ved at kødsaft er dryppet ned under opbevaring i køleskabet.

* Bakterien bekæmpes ved at kontrollere dyrene og de virksomheder, der forarbejder fødevarerne.

* Forbrugernes vigtigste forholdsregel er at adskille kød og grøntsager under madlavning.

Kilde: Statens Serum Institut
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063