23948sdkhjf

Danmark fejrer European Seniorforce Day

Europa-Kommissionen inviterer i dag offentlige myndigheder og frivillige organisationer fra hele Europa til at fejre seniorborgernes vigtige bidrag til samfundet.
Som en del af det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne arrangerer Roskilde Kommune i dag "Seniorforce Day".

Dagen er en mulighed for at promovere det arbejde, som seniorborgere udfører som frivillige og for at understrege, hvor vigtige deres bidrag til samfundet er.

I mange EU-lande er "Seniorforce Days" forbundet med den internationale dag for ældre, som i to årtier er blevet fejret omkring den 1. oktober. Europa-Kommissionen inviterer offentlige myndigheder og frivillige organisationer fra hele Europa til at bruge en enkelt dag for at finde nye måder at mobilisere ældre frivillige og få mest muligt ud af deres bidrag.

Eksempler på aktiviteter, som er planlagt på "European Seniorforce Day", omfatter en messe for frivillige i Wien, Østrig, som fokuserer på intergenerationelt og frivilligt seniorarbejde. I Frankrig vil en serie forskellige events finde sted i alle regioner. I Italien vil "Seniorforce Day" blive fejret på en familiefestival, og Litauen vil arrangere en debat mellem social- og arbejdsministeren og repræsentanter for ikke-statslige organisationer og seniorborgere, frivillige og interesserede parter.

Frivillige sociale foreninger samarbejder

Dagens mange events over hele Europa tilbyder folk, politikere og interesserede parter muligheden for at mobilisere seniorborgere i Europa. "Seniorforce Day" vil fejre seniorborgernes bidrag og understrege de måder, hvorpå de kan deltage mere aktivt i samfundet.

Den danske "Seniorforce Day" finder sted fra kl. 13.00-17.00 i Roskilde-hallerne. Den vil blive åbnet af Claus Larsen, som er formand for Ældre- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune, og Kirsten Feld, formand for ældrerådet. Temadagen er arrangeret i samarbejde med Ældre Hjælper Ældre, LO faglige seniorer, Roskilde Ældremotion, Ældresagen og Ældrerådet og er iværksat inden for rammerne af det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne. Blandt talerne vil være Bernard Jeune, professor i epidemiologi ansat ved Syddansk Universitet, samt medlemmer fra lokale frivillige sociale organisationer i Roskilde Kommune. På den danske seniorforce Day vil deltagerne bl.a. opleve, hvordan frivillige sociale foreninger på ældreområdet i Roskilde Kommune samarbejder med skoler og Roskilde Festival, til fælles gavn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064