23948sdkhjf

Udenlandsk frugt og grønt skal granskes

Både venstre og enhedslisten efterlyser nu bedre og mere effektiv kontrol med frugt og grønt fra udlandet.
Kontrollen med frugt og grønt fra udlandet skal ses efter i sømmene, mener Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen, efter at Berlingske i weekenden kunne fortælle, at op mod 45.000 danskere de seneste år kan være blevet syge efter at have spist frugt og grønt, som er blevet importeret. Derfor vil Venstre nu have fremrykket den analyse af kvaliteten af udenlandsk frugt og grønt, som blev nedsat under VK-regeringen.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at så mange danskere er blevet syge af at spise frugt og grønt, som er importeret fra udlandet. Derfor skal vi se nærmere på, om vi kan forbedre kontrollen af de udenlandske frugter og grøntsager, og det er der jo noget, der tyder på, at vi kan, siger Erling Bonnesen, som nu har kaldt fødevareministeren i samråd.

Venstres fødevareordfører mener også, det er vigtigt at få belyst, hvordan kvaliteten af udenlandsk frugt og grønt er sammenlignet med frugt og grønt fra Danmark.

Ø: Importørerne og detailhandelen bærer ansvaret

I enhedslisten ønsker man en mere effektiv kontrol af udenlandsk frugt og grønt.

- Det er importørerne og detailhandelen, som har ansvaret for at sikre, at frugt og grønt ikke er farlig. Vi har imidlertid set masser af eksempler på, at de har svigtet deres ansvar. Partierne bag fødevareforliget har allerede aftalt en række tiltag for at løse problemerne med farlig frugt og grønt fra udlandet, men spørgsmålet om en mere effektiv kontrol afventer en undersøgelse, som først kan være færdig i 2014. Jeg vil nu tage sagen op for at få denne undersøgelse færdig hurtigere, så vi kan få effektiviseret kontrollen af de former for udenlandsk frugt og grønt, hvor dette er nødvendigt, siger fødevareordfører Per Clausen.

Han mener, det skal være importører og detailhandel, der skal betale for den ekstra kontrol.

- Udenlandsk frugt og grønt er langt billigere end danskproducerede varer. En af forklaringerne er mangelfuld kontrol på produktionsstedet og i forbindelse med transport Derfor bør de ekstra udgifter til den yderligere kontrol, dette kræver, betales over prisen på disse produkter. Det vil også øge dansk frugt og grønt konkurrenceevne og dermed beskæftigelsen i Danmark, siger Per Clausen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094