23948sdkhjf

Kommunerne skal fortsat være inde over specialundervisningen

Kommunerne skal fortsat kunne henvise til undervisning i brug af høreapparat, mundaflæsning og supplerende teknikker, lyder det i et høringssvar fra KL.
Regeringen vil ændre organiseringen af høreapparatbehandlingen, og placere ansvaret hos regionerne i stedet for kommunerne.

Men i et høringssvar anbefaler KL, at en række kommunale opgaver med tilknytning til høreapparatbehandlingen fortsat løses af kommunerne.

Kommunen kan i dag henvise borgere med høreapparat til specialundervisning for voksne på kommunale og regionale kommunikationscentre. Her undervises der i, hvordan man bedst muligt udnytter høreapparatet i hverdagen. Ligesom der undervises i håndtering af høretab, supplerende teknikker som mundaflæsning og andre kommunikationsstrategier, håndtering af særlige høreproblemer som f.eks. tinnitus og lydfølsomhed samt særlige problematikker som hjerneskade og hørenedsættelse.

Den opgave anbefaler KL også fremover ligger hos kommunerne.

KL mener også, at kommunerne fortsat skal kunne yde støtte i forhold til den almene brug af høreapparet i hverdagen. Dén, vurderer KL, er en del af den omsorg og støtte, som kommunen i øvrigt tilbyder og som også imødekommer de svageste borgeres behov for lokal hjælp til simpel betjenings- og vedligeholdelsesopgaver relateret til høreapparatet, formidling af kontakt til kommunikationscentrene, når dette er nødvendigt mv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078