23948sdkhjf

Nu kan pilleæsken sende SMS og e-mail

Careousel GSM giver besked til plejepersonalet, hvis brugeren ikke tager sin medicin.
En ny automatisk pilleæske påminder med lys og lyd brugeren om, at det er tid til at tage sin medicin. Man tager medicinen ved at vende Careousellen på hovedet, så pillerne falder ud. Når æsken vendes, stopper alarmen og lyssignalet også.

Pilleæsken har indbygget sim-kort, så hvis ikke brugeren tager sin medicin inden for et fastslået tidsrum, sender den en SMS og e-mail ud til f.eks. plejepersonalet, som så kan reagere.

Besparelser for kommunen

Careousel GSM betyder bl.a., at kommuner kan spare på de hjemmeplejebesøg, som udelukkende drejer sig om at hjælpe borgeren med at tage sin medicin, fortæller export manager Haris Basic fra Astrid Lesiner & Søn.

- Fredericia Kommune har gennem det sidste halvandet år testet vores pilleæsker, og de har haft gode oplevelser. Det har vist sig, at de kan spare mange tusind kroner om året ved bare at anvende sådan nogle pilleæsker i stedet for, at man hele tiden skal gøre det manuelt og ud til borgeren for at give dem medicin. Så det har været en succeshistorie. Vi håber også, at andre kommuner og institutioner kommer med på idéen, siger han.

Læs mere i den seneste udgave af Nyhedsinformation for Social- og Sundhedssektoren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062