23948sdkhjf

Lolland har opskriften på et godt arbejdsmiljø

Kommunens sektor for Ældre & Sundhed er blevet arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS 18001 og Bekendtgørelse 923.
Hele Ældre & Sundhed er nu arbejdsmiljøcertificeret, og det er ikke mindst takket være en kæmpe indsats fra ledere og arbejdsmiljørepræsentanter, fortæller en stolt Ældre & Sundhedschef, Grete Breinhild.

- Et godt arbejdsmiljø er altid vigtigt, især når man arbejder inden for ældre- og sundhedsområdet, hvor der er risiko for at blive nedslidt både fysisk og psykisk. Derfor betyder det meget, at hele Ældre & Sundhed nu er blevet arbejdsmiljøcertificeret, siger Grete Breinhild.

Alle arbejdspladser gennemgået

For at blive certificeret kræver det, at man arbejder systematisk med arbejdsmiljø, og alle arbejdspladser bliver gennemgået grundigt for at vurdere, om kravene er opfyldt. Det har været en udfordring at komme rundt om hele sektoren og de omkring 1000 medarbejdere, og lederne og arbejdsmiljørepræsentanterne har haft en særlig opgave med at få omsat alle vejledningerne til praksis. Det er nemlig ikke kun certificeringen i sig selv, der betyder noget. Det er også det øgede, daglige fokus på arbejdsmiljø, den har medført, forklarer Grete Breinhild.

- Vi arbejder mere målrettet og systematisk med at skabe et godt arbejdsmiljø, og det er hele tiden med i overvejelserne, hvordan vi kan gøre det bedre. I selve arbejdet med borgerne er vi i forvejen meget strukturerede, men vi skal også huske os selv, og overlæggeren skal sættes højt. Hvis medarbejderne har det godt, skaber det jo også værdi for borgerne, siger hun.

Det psykiske arbejdsmiljø ligeså vigtigt

Indførelsen af særlige fiberklude til rengøring er blot et ud af mange tiltag, der er gjort for at forbedre det fysiske arbejdsmiljø. Fiberkludene gør det muligt at gøre rent uden kemi, og medarbejderne skal ikke bruge så mange kræfter. Det psykiske arbejdsmiljø er lige så vigtigt, og derfor bliver der blandt andet holdt temadage, hvor ledere og medarbejdere får redskaber til at takle de problemstillinger og følelser, de oplever i dagligdagen. Derudover er der ansat en medarbejder med en uddannelse som stresscoach. Stresscoachen holder jævnlige foredrag om at forebygge stress og står til rådighed for alle ansatte i sektoren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078