23948sdkhjf

Ny julekalender til smartphone gør børnefamilier aktive

Børnefamilier kan i december måned blive mere aktive og få kvalitetstid sammen i den travle måned. Randers Sundhedscenter samarbejder nemlig med iværksættervirksomheder for at gøre borgerne sundere, og ét af resultaterne er FamilyKicks julekalender, der skal gøre børnefamilier mere aktive.
Tag en julefortælling, kombiner den med en fysisk aktivitet for hele familien og upload et billede af aktiviteten til Facebook, hvorefter du har mulighed for at vinde en præmie for hele familien. Det er resultatet af et samarbejde mellem Randers Sundhedscenter og lokale iværksættere, der skal gøre december måned lidt sundere for børnefamilier i Danmark.

- Visionen med julekalenderen er at motivere børn og deres forældre til mere leg og bevægelse i hverdagen og minde børnefamilierne om, hvordan de nemt kan være fysisk aktive sammen i en travl hverdag præget af individuelle gøremål. Vi vil gerne have børnene væk fra computeren, og få dem til at genopdage de lege, som vi legede i gamle dage, fortæller Line de Place, en af iværksætterne, der har været med til at udvikle julekalenderapplikationen.

Offentlig og privat innovation

Baggrunden for udviklingen af applikationen er et projekt om offentlig og privat innovation, hvor Randers Kommune i samarbejde med iværksættervirksomheder forsøger at finde nye veje til sundhed for borgerne. Susanne Bækgaard, leder af Randers Sundhedscenter er glad for udviklingsarbejdet med iværksættervirksomheder.

- Vores vision med sundhedscenteret er at gøre borgerne i Randers sundere, og det kan vi blandt andet bruge den nye teknologi til. Vi har den fordel i sundhedscenteret, at vi hurtigt kan inddrage borgerne, når eksempelvis nye applikationer om fysisk aktivitet skal afprøves. På den måde får virksomheder direkte respons på deres produkter fra borgerne samtidig med, at sundhedscenteret får fri adgang til at afprøve nye sundhedsfremmende tiltag til gavn for borgerne, forklarer hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547