23948sdkhjf

Årets store messe

Health & Rehab Scandinavia: Der er lagt op til en "tour de force" på årets store social- og sundhedsmesse
Dansk Rehab Gruppe har posen fuld af overraskelser og nyheder, når Bella Center slår dørene op til årets store social- og sundhedsmesse 22.-24. maj, Hele vejen rundt - når vi taler om innovation, velfærdsteknologi og faglig udvikling - vil der være mere end hundrede af aktiviteter i form af konferencer, events og møder til de mere end 8000 besøgende, som forventes at kigge indenfor i Bella Center.

Årets produktnyheder vises på området "News," hvor man også i år kårer den produktnyhed, som har størst nyhedsværdi, nytteværdi og særlige egenskaber, som gør en forskel i hverdagen for både brugere og medarbejdere.

Omkring 200 firmaer deltager på messen, hvor de præsenterer alt, hvad hjertet kan begære af produkter og serviceydelser, der nu eller i fremtiden kan forbedre indsatsen på hospitaler, plejehjem, hjemmepleje og i ældre eller handicappedes egne hjem.

Mødested

En række organisationer har valgt at holde møder i forbindelse med udstillingen. Det gælder bl.a. indkøbschefer, CareNnet, OSI organisationen for selvejende institutioner, en gruppe ledere af handicap institutioner m.fl. Hertil kommer, at en bred vifte af faglige organisationer har aktiviteter og stande på messen.

Danske Regioner arrangerer i samarbejde med Dansk Rehab Gruppe den 24. maj en konference om de nye supersygehuse og de muligheder og udfordringer, der ligger i denne nationale satsning. Blandt oplægsholderne er formanden for Danske Regioner Bent Hansen og andre, som har fingeren på pulsen indenfor sundhedsvæsenet.

Nye fokusområder

Som led i samarbejdet med Danske Regioner vil der blive etableret en række såkaldte mock up`s, som i skala 1:1 vil vise, hvordan de forskellige regioner vil udforme de nye sengestuer inkl. badeværelser i deres respektive supersygehuse. Disse bliver fuldt udstyret, så de besøgende kan danne sig et indtryk af fremtiden i en dansk hospitalsstue, som modsat i dag generelt vil være enestuer.

På messen opbygges "det bariatriske rum" til svært overvægtige. Netop kraftig overvægt bliver et af sundhedssystemets fremtidige udfordringer, og er derfor med som fokusfelt på messen.

HITmessen fusionerer

Som en andet facet af det sundhedsmæssige område bliver der i forbindelse med udstillingen også etableret en selvstændig udstilling, nemlig Cook & Care, som henvender sig til personale og besøgende, der interesserer sig for kost og ernæring.

Efter Hjælpemiddelinstituttets fusion med Socialstyrelsen har man i samarbejde mellem Socialstyrelsen og Dansk Rehab Gruppe besluttet, at den såkaldte HITmesse med fokus på it- og kommunikationsudstyr kobles med Health & Rehab Scandinavia i 2012. Fremover vil dette samarbejde også tilstræbe, at den hidtidige konferencedel videreføres.

Health & Rehab Scandinavia 2012 har som hovedtema innovativ velfærdsteknologi. Det synliggøres bl.a. ved, at der på messen etableres et område, som viser det nyeste inden for velfærdsteknologien. Således vil de besøgende få rig lejlighed til at se og debattere den rivende udvikling, der sker på dette område med de fagpersoner, som har fingeren på pulsen.

Og når talen er om fremtiden, så vil Ålborg Kommune være til stede med information om Fremtidens Plejehjem, som netop nu er ved at blive realiseret i Ålborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111