23948sdkhjf

Værktøj til storkøkkenerne

Et nyt it-værktøj sikrer, at storkøkkener og kantiner kan fremstille velsmagende retter
Enhver køkkenleder ved, at det er nødvendigt at følge en gennemprøvet opvarmnings- og nedkølingsprocedure i et storkøkken - og at dette i mange tilfælde kommer til at gå ud over den gode smagsoplevelse.

Med udgangspunkt i e-smileys elektroniske egenkontrol har Danmarks Tekniske Universitets Fødevarerinstitut, Viffos og it-virksomheden e-Smiley selv udviklet et elektronisk værktøj, der kan anvendes til risikoanalyser og egenkontrol i landets storkøkkener.

Projektgruppen - hvor seniorforsker Tina Beck Hansen fra DTU Fødevareinstituttet har bidraget med de matematiske modeller og mikrobielle informationer - har bl.a. undersøgt, hvordan det er muligt at tilberede god, appetitlig mad, der forbedrer de kulinariske oplevelser - uden at man går på kompromis med fødevaresikkerheden.

Samarbejdet betyder, at e-Smileys produkt nu er udviklet yderligere. Det nye it-værktøj til storkøkkener giver mulighed for at undgå spild og genopvarmning, fordi produktet eksempelvis tillader, at man tilbereder skrøbelige fødevarer ved lave temperaturer eller kontrollerer, om nedkølingen er udført korrekt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062