23948sdkhjf

Handicapvenlige kommuner er trendy

Turistkommuner går målrettet efter at blive handicapvenlige.
Inden for de senere år har flere af landets største turistkommuner som København, Fåborg-Midtfyn, Odsherred samt ’Toppen af Danmark’ indgået samarbejde med God Adgang - Danmarks nationale mærkeordning - der arbejder med at forbedre og informere om tilgængeligheden i bygninger og på områder med offentlig adgang.

- Langt fra alle har adgang til landets mange turistattraktioner og ferieboliger. I Danmark er hver 5. berørt af et større eller mindre handicap. Derfor er det positivt, at flere kommuner nu arbejder med tilgængelighed, så alle har lige adgang - både til kommunale bygninger og turistattraktioner. Sidder man i kørestol, går dårligt, har nedsat hørelse eller ikke kan tåle støv eller parfume stiller det krav til ferieboligen og de turistattraktioner, man ønsker at besøge. Ved at skabe lige adgang for alle, kan kommunerne gøre sig selv attraktive for flere turister, udtaler Ulla Kramer, sekretariatsleder i God Adgang.

Muligt med endog små midler at tænke tilgængelighed ind i hverdagen

I Odsherred Kommune, der med over 26.000 sommerhuse er landets største fritidskommune og har over 100.000 feriegæster i sommerhalvåret, arbejder man mod at blive en handicapvenlig turistdestination.

- Vi ønsker, at være en kommune og turistdestination, der er tilgængelig og kan tilbyde dejlige oplevelser til alle mennesker. Vi vil de næste par år arbejde målrettet på at få overblik over de kommunale bygningers tilgængelighed og samtidigt være et godt forbillede for de turismerelaterede erhverv. På den baggrund vil vi som kommune være med til, at flere - både turister, lokale og erhvervsdrivende - får øjnene op for, at det er muligt med endog små midler at tænke tilgængelighed ind i hverdagen, udtaler Lis Ingemann, Byrådsmedlem (S) og formand for Handicaprådet i Odsherred Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078