23948sdkhjf

Nye leasingregler rammer hårdt

Skatteministerens bil-beskatning er hårdere end ventet
Bilbranchen, forbrugerne - og hjemmeplejen bliver ramt af de nye regel-stramninger for leasing- og demonstrationsbiler. Lovændringen rammer langt hårdere end Bilbranchen i Dansk Industri havde forventet.

"Lovforslaget indeholder en hårdere beskatning af de danske bilister - og dermed det danske erhvervsliv - end ventet," siger branchedirektør René Tønder Nielsen fra Bilbranchen i DI.

Regeringen kalkulerer med, at den forhøjede beskatning vil give et årligt provenu på det, der svarer til 20.000 kr. ekstra i skat pr. indregistreret leasing- og demonstrationsbil. Det fremgår også af lovforslaget, at den forhøjede registreringsafgift vil koste de danske bilforhandlere i alt 650 mio. kr. om året.

"Danmark har absolut ikke behov for højere skatter på den mobilitet, som er en væsentlig forudsætning for vores fremtidige vækst. Vi er samtidig stærk modstander af, at et enkelt erhverv - de danske bilforhandlere - bliver belastet så voldsomt med få dages varsel," siger branchedirektør René Tønder Nielsen fra Bilbranchen i DI.

Alternativer

Bilbranchen i DI opfordrer regeringen til at overveje sit lovforslag en gang til, og i stedet snarest gennemføre en grundlæggende omlægning af bilafgifterne, som kan sikre såvel statens provenu som en grønnere miljøprofil for den danske bilpark.

"Vi forudser, at regeringens lovforslag vil betyde, at der vil blive solgt væsentlig færre nye biler, og at der derfor vil komme til at køre flere ældre biler rundt på de danske veje. Det betyder dårligere miljø og ringere sikkerhed for de i forvejen hårdt beskattede danske bilister," siger branchedirektør René Tønder Nielsen fra Bilbranchen i DI.

"Vi forudser, at Regeringens lovforslag vil betyde, at der vil blive solgt væsentlig færre nye biler."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078