Køkkenet på Sygehus Himmerland blandt de bedste lærepladser i Danmark
En stolt køkkenchef Carsten Larsen fra Sygehus Himmerland indtog torsdag middag tredjepladsen i Danske Erhvervsskolers konkurrence om at være den bedste læreplads i Danmark.
"Jeg er mor til tre små børn på 1, 2 og 4 år. Jeg har ikke været på arbejdsmarkedet længe. Alligevel, blandt flere ansøgere, gav min chef mig et arbejde". Sådan skrev ernæringassistent-elev Karin Laustsen, da hun indstillede køkkenet på Sygehus Himmerland til titlen som Årets Læreplads 2012.
Hun fremhæver desuden en arbejdsplads, hvor hun som elev altid får hjælp, har en engageret chef og hvor et højt ambitionsniveau i forhold til at yde det bedste til patienterne giver hende mulighed for at uddanne sig til en selvstændigt tænkende og handlende ernæringsassistent, der står på et solidt fagligt fundament.
23 ansatte og 5 elever
Sygehus Himmerlands køkken tæller 23 ansatte og 5 elever, der sørger for nærende mad 7 dage om ugen alle 365 dage om året til patienter, pårørende og personale.
Personalet i Hobro laver al den varme mad, det kolde til om aftenen og desserter, mens personalet i Farsø sørger for alt bagværk som kager og brød foruden supper og diætsupper.