Mad på skemaet
I disse uger går lokal madlavning hånd i hånd med lokal læring på Nymarkskolen i Svendborg, hvor 7.klasserne er i fuldt sving med at træne til den kommende LOMA madordning i 2013.
Så projektet kræver en tværfaglig tilgang, siger Rikke Thrane, der er lærer på Nymarkskolenen og en af frontløberne i forhold til udviklingsarbejdet.
Vækker interesse i forsknings- og praksismiljøer
PhD. studerende ved Aalborg Universitet, Dorte Ruge, følger udviklingen af LOMA projektet på Nymarkskolen:
- Det er meget imponerende, hvad der er sket siden de første ideer og skitser kom på bordet. Skoleafdelingen i Børn og Unge har i kraft af en solid projektledelse i tæt samspil med politikerne i Udvalget for Børn og Unge muliggjort etableringen af en model for sund skolemad, der fremmer både de unges egen deltagelse, læring og sundhed. Det sker blandt andet via et samarbejde med de lokale fødevareproducenter og denne model har allerede vakt interesse i forsknings- og praksismiljøer både i ind- og udland, fortæller hun.
Det nye produktionskøkken på Nymarkskolen forventes at være klar til ibrugtagning i efteråret 2013. LOMA projektet gennemføres i et samarbejde mellem Svendborg Kommune, Nymarkskolen, University College Lillebælt og Aalborg Universitet.