23948sdkhjf

København ansætter flere sygeplejersker

Siden 2007 har Københavns Kommune oprettet 80 nye sygeplejerskestillinger. Grunden er, at kompleksiteten i opgaverne er blevet langt større, siger sundhedsborgmesteren.
Mens mange kommuner lægge sygeplejeopgaver ud til social- og sundhedsassistenter, går Københavns Kommune den modsatte vej.

Siden 2007 har kommunens sundheds- og omsorgsforvaltning oprettet 80 nye sygeplejersker-stillinger i hjemmesygeplejen og lige så mange på plejehjemmene, selv om der rent faktisk bliver færre ældre i Københavns Kommune. Det skriver fagbladet Sygeplejersken.

I samme periode er der skåret i gruppen af social- og sundhedshjælpere, mens der også har været en mindre stigning i antallet af assistenter og terapeuter.

- Vi har været nødt til at sige, at vi må have et andet snit, fordi kompleksiteten i opgaverne er blevet langt større, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til bladet.

Hun tilføjer, at der er brug for flere sygeplejersker til opgaverne, men også til generelt at understøtte kvaliteten i hjemmeplejen. Blandt andet er der ansat en sygeplejefaglig leder i hvert lokalområde, som skal sætte rammerne for, hvordan hele sektoren skal flytte sig.

Hjemmesygeplejen har indført nye ydelser, for eksempel forløbskoordination, og en række opgaver, som sosu-assistenter i sygeplejegrupperne før var med til at løse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078