23948sdkhjf

Bedre arbejdsmiljø sparer millioner

Vordingborg Kommune prioriterede arbejdsmiljøet i efteråret 2011 - og kommunen sparer nu 20 millioner kroner over de næste tre år
Kommunalbestyrelsen i Vordingborg valgte i efteråret en ny rengøringsløsning for 88 institutioner i Vordingborg Kommune. Den nye rengøringsløsning fordeles mellem Forenede Service og Compass Group Danmark, og startede fra 1. januar 2012. Den vil give Vordingborg Kommune en samlet besparelse på mere end 20 millioner kr. over en treårig kontraktperiode.

Forud for beslutningen har der været gennemført et EU-udbud på rengøring og vinduespudsning. Kommunalbestyrelsen havde derfor indkomne tilbud fra fem private firmaer, samt kommunens eget kontrolbud, at vælge mellem.

Tilbuddene er blevet evalueret ud fra kriterierne, vederlag, kvalitet og arbejdsmiljø og Kommunaldirektør Tomas Therkildsen glæder sig over, at det har kunnet lade sig gøre både at prioritere kvalitet og arbejdsmiljø og samtidig opnå en besparelse.

"Det er ikke hverdagskost, at arbejdsmiljø er et af kriterierne i offentlige rengøringsudbud. Men det valgte vi, at det skulle være, og det lykkedes alligevel at få nogle virkelig gode tilbud, hvor der også var penge at spare. Nogle af vores fornemste pligter er jo blandt andet at forvalte borgernes penge på ansvarlig vis og få mest mulig for dem, men også at sørge for et godt arbejdsmiljø," siger Kommunaldirektør Tomas Therkildsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063