23948sdkhjf

Regeringen accepterer fattigdom blandt kronisk syge

Indlæg af Lene Witte, direktør for Gigtforeningen, forud for dagens fattigdomshøring på Christiansborg.
Hver eneste dag året rundt mister fire syge mennesker deres indkomst. Deres sygedagpenge slipper op og de er ikke berettiget til kontanthjælp.

Det er vigtigt, at vi husker dem i debatten om akutpakker, ulighed og fattigdom.

Statsministeren begrundende på sit tirsdagspressemøde akutpakken til dagpengemodtagere med, at det optager regeringen, at "der er nogle mennesker, der opbruger deres dagpengeret og står i en meget vanskelig situation."

Parallelt med dagpengemodtagerne har vi sygedagpengemodtagerne. Deres situation er endnu mere vanskelig, da de oveni ledigheden også har uafklaret sygdom som problem. Men der er endnu ingen akutpakke til dem.

Hvis du er ledig og i fare for at miste dine dagpenge, så får du en akutpakke. Hvad får du, hvis du er ledig og syg og i fare for at miste dine sygedagpenge? Ingenting. Det er en trist forskelsbehandling.

Regeringen anerkender problemet med syge menneskers risiko for at miste enhver indtægt. Socialdemokraterne og SF gik til valg på at ville gøre noget ved det. Det er desuden skrevet ind i regeringsgrundlaget. Men det udvalg, der skal barsle med en løsning, er gået langt over tid. Så langt, at man ikke nåede at få det med i finansloven for næste år.

Det vil derfor være helt rimeligt med en midlertidig akutpakke, der holder hånden under de syge, indtil en ny og forhåbentlig mere hensynsfuld lovgivning er på plads.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079