23948sdkhjf

Muligt udbrud af alvorlig diarésygdom

Siden midt i september har Statens Serum Institut konstateret en stigning i antallet af patienter med akut nyresvigt og infektion med VTEC af typen O157. Det undersøges nu, om det drejer sig om et sygdomsudbrud, der eventuelt kan stamme fra en fælles smittekilde.
Siden 15. september 2012 er der registreret mindst seks patienter med hæmolytisk uræmisk syndrom (HUS), hvoraf tre har fået påvist VTEC af typen

O157. Desuden er der påvist tre yderligere patienter med VTEC O157 infektioner.

Symptomer på VTEC-infektion dækker et spektrum fra kortvarig, ublodig diaré, over svær blodig diaré med voldsomme mavesmerter til alvorlige komplikationer som HUS (nyresvigt) og dødsfald.

Søg læge

Det er vigtigt, at patienter med alvorlig diaré-sygdom (især blodig diaré) søger læge med henblik på korrekt diagnose. Statens Serum Institut anbefaler, at børn under 7 år med diare-sygdom, og patienter med blodig diaré - uanset alder - bliver undersøgt for VTEC.

Da antibiotisk behandling af patienter med VTEC-infektion kan øge risikoen for udvikling af HUS frarådes brugen af antibiotika. Diaréstoppende midler bør heller ikke anvendes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081