23948sdkhjf

Tilfredse ældre i Kbh.

Der er stor tilfredshed med ældreplejen i København. Det viser en ny undersøgelse, hvor flere tusinde brugere er blevet spurgt. Både ældre der får hjemmepleje og beboere på plejehjemmene har deltaget i undersøgelsen, og begge steder er der udbredt tilfredshed med den leverede service
Om hjemmeplejen svarer 82 pct. af borgerne, at de er tilfredse eller meget tilfredse.

Og på spørgsmål om den overordnede tilfredshed med at bo på plejehjem svarer 88 pct. af beboerne, at de er tilfredse eller meget tilfredse.

Der er også stor ros til de hjælpere som kommer hos borgerne – både i hjemmeplejen og på plejehjemmene. 92 pct. af beboerne på plejehjem er således generelt tilfredse med personalet. I hjemmeplejen er 85 pct. tilfredse med de hjælpere, som kommer i hjemmet.

Politisk tilfredshed

Det er sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), der har ansvaret for ældreplejen, og hun glæder sig over resultaterne.

"Det er rart at vide, at borgerne generelt er tilfredse, og at medarbejderne gør deres arbejde godt. Undersøgelsen viser, at personalet yder den hjælp, beboerne har brug for, samt lytter og tager hensyn til beboernes vaner og ønsker. Det synes jeg er betryggende og et skulderklap til især sosuerne, som ikke altid får den ros, de fortjener," siger Ninna Thomsen.

Ringe livskvalitet

Undersøgelsen viser dog også, at en del af de ældre der modtager hjælp eller bor på plejehjem vurderer deres egen livskvalitet som dårlig. Og her er der behov for en indsats, mener sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

"Det er klart, at sygdom og dårligdomme påvirker livskvaliteten negativt, men en del af det skyldes ensomhed, og det kan vi gøre noget ved. Blandt andet ved, at vi får endnu flere frivillige, der kan snakke med beboerne på plejehjemmene og tage på ture med dem."

"Basisplejen er generelt i orden, men vi skal fokusere endnu mere på de bløde værdier som eks. stemningen ved måltiderne, og at der er liv på plejehjemmene. Vi kan heldigvis se, at den oplevede livskvalitet på plejehjem er steget markant siden sidste undersøgelse, men der er stadig behov for, at vi bekæmper ensomhed hos både hjemmeboende ældre og på plejehjemmene," siger Ninna Thomsen.

Sundhedsforvaltningen har netop ansat fem såkaldte brobyggere, der skal formidle kontakt mellem ældre og frivillige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.343