23948sdkhjf

Hjemmepleje på el-cykler

Medarbejderne i Ballerup Kommunes Hjemmepleje er begejstrede for deres el-cykler, for på dem kan de komme hurtigt og nemt omkring til borgerne i yderområderne. Og så er el-cyklerne mere skånsomme for kroppen end almindelige cykler og mere miljøvenlige end bilerne
14 el-cykler har været på prøve i hjemmeplejen i Ballerup, og det var så stor en succes, at el-cyklerne nu er blevet en fast ordning. Teamleder for team 6, Susanne Bertelsen forklarer hvorfor:

"Tidligere var der rift om bilerne, fordi der er langt ud til yderområderne Hedeparken, Egebjerg og Måløv, og man skal kunne komme hurtigt frem, hvis der er et nødopkald. Nu er der et rigtigt godt alternativ til bilerne, så man kan komme hurtigt frem på trods af stor afstand og modvind. På den måde har vi minimeret transporttiden, så vi får mere tid ude hos borgeren."

På en el-cykel kan medarbejderne komme op på 30 km. i timen, og medarbejdere uden kørekort har fået et bedre alternativ end en almindelig cykel.

Stor glæde

Bettina Mendahl Awada og Daniel Larsen er to af hjemmeplejens social- og sundhedshjælper, der har fået stor glæde af cyklerne og mere energi og tid til borgerne:

"Vi kan nemt komme op på at køre 30-40 km om dagen, og hvis man har kørt på en el-cykel har man langt mere energi, når man kommer ud til borgeren, end hvis man har brugt en almindelig cykel, fortæller Daniel Larsen og tilføjer med et smil: Sammenlignet med en bil er el-cyklen nem at parkere og så giver den ikke nogen fartbøder."

Rift om bilerne

Kun i kraftig regn kan der være mere rift om bilerne end el-cyklerne. Ellers har medarbejdere og ledelse kun rosende ord at sige om el-cykler, og de kunne sagtens bruge flere af dem.

"Man får frisk luft og kan selv vælge, hvor meget motion man vil have, for den regulerer strømmen ud fra, hvor hårdt man træder i pedalerne. Det er nemt at oplade batteriet, og så skal man ikke huske på cykellygter, for de sidder fast på cyklen," forklarer Bettina Mendahl Awada.

El-cyklen er både billigere i drift end en bil eller knallert og mere miljøvenlig, og den er derfor et naturligt valg for hjemmeplejen i Ballerup, der tænker grønt og blandt andet bruger miljøvenlige rengørings- og vaskemidler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065