23948sdkhjf

DI: Det frie valg bør udvides

Det kunne eksempelvis være inden for hjemmesygepleje, genoptræning og rehabilitering, siger branchedirektør.
Hjemmehjælperen kommer i stigende grad fra en privat virksomhed, når der bliver leveret praktisk hjælp og personlig pleje til den ældre del af befolkningen. Beregninger fra Danmarks Statistik og DI viser en stigning på 30 pct. over en fireårig periode i antallet af ældre, der benytter det frie valg. I 2008 var det 26 pct., mens det i 2011 var næsten 35 pct. af de ældre, der bød en privat leverandør inden for døren, skriver DI Opinion.

Tallene dokumenterer en udvikling, hvor ældre i stigende grad er ressourcestærke og vil bestemme over eget liv, og hvem der kommer ind i deres hjem, vurderer branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service. Hun mener, at det frie valg bør udvides til andre områder end praktisk og personlig hjælp.

- Det kunne eksempelvis være inden for hjemmesygepleje, genoptræning og rehabilitering. Som borgere vil vi gerne være med til at bestemme, hvem der tager hånd om os. Når man kan gøre det på en måde, som er økonomisk ansvarlig, og man samtidig kan give et bedre tilbud til borgerne, så skal man da overveje det, siger Mette Rose Skaksen.

Ældreudspil til politikerne

Regeringen er på vej med et lovforslag på området, og her bør man sigte efter at løsne reglerne, så kommunerne bliver tilskyndet til ny samarbejdsformer, mener Mette Rose Skaksen, der som branchedirektør er på vej til at aflevere et ældreudspil til politikerne.

Der er nemlig behov for at kunne levere tværgående, private løsninger på området, så det bliver muligt at kombinere flere forskellige ydelser til ældre, mener hun.

- Det kan eksempelvis være, at en virksomhed kan drive et plejehjem, men samtidig også er ansvarlig for en del af den hjælp, der ydes til borgerne ude i eget hjem, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078