23948sdkhjf

Sundhedshus bekæmper legionella uden farlig kemi

Det var helt oplagt at sikre mod legionella, når der nu er tale om et sundhedshus, fortæller Oesten Ingeniører & Arkitekter.
For et års tid siden viste en analyse, at patienterne på seks ud af syv danske hospitaler risikerer at blive smittet med den farlige legionella-bakterie, fordi bakterien lever i sygehusenes bade- og drikkevand.

Som det første sted i Danmark, har det nye sundhedshus Opnørgaarden i Aabenraa fået installeret en generator, der ved hjælp af almindelig salt, vand og lidt elektricitet producerer væsken Neuthox, som effektivt forebygger og udrydder bakterierne i hele husets vandforsyning. Helt uden brug af farlig kemi.

Det er ingeniør og indehaver Christian Duus fra Oesten Ingeniører & Arkitekter, der fik øje på den nye teknologi og anbefalede generatoren til bygherren.

- Jeg synes, det var helt oplagt at sikre mod legionella, når der nu er tale om et sundhedshus. Før eller siden dukker der jo legionella op, hvis man ikke gør noget, og det vil være katastrofalt sådan et sted. Men jeg syntes også, det ville være for radikalt at bruge hårde kemikalier, som man ellers ofte tyer til for at bekæmpe legionella. Derfor var denne løsning perfekt, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062