23948sdkhjf

Forskning skal sætte fokus på HIV og kræft

Der mangler viden om sammenhængene mellem de to sygdomme.
Derfor har Kræftens Bekæmpelse og AIDS-Fondet indgået et samarbejde, der skal styrke forskningen i HIV og kræft.

- Vi kan se, at hiv-smittede har større risiko for at få kræft. Det betyder, at en del hiv-smittede også lever med en alvorlig kræftsygdom. Det er alvorligt for den enkelte, og har man de to sygdomme samtidigt, er det sværere at behandle, siger formand for AIDS-Fondet, prof. dr. med. Lars Østergaard.

Den øgede kræftrisiko hos hiv-smittede kan formentlig forklares med, at HIV nedbryder immunforsvaret, så det har sværere ved at bekæmpe kræftcellerne.

Et strategisk partnerskab

Samtidig lever hiv-smittede generelt længere på grund af den medicinske behandling. Det betyder, at hiv-smittede bliver ældre og derfor får sygdomme, som ofte rammer ældre mennesker.

- Der mangler en dybere forståelse af sammenhængen mellem de to sygdomme, og hvordan de to påvirker hinanden. Derfor har Kræftens Bekæmpelse og AIDS-Fondet indgået et strategisk partnerskab, hvor vi stiller penge til rådighed for forskere, som kan bidrage med ny viden, siger formand for Kræftens Bekæmpelse professor, dr.med. Frede Olesen.

De to organisationer har etableret en forskningspulje på knapt 1.7 mio. kroner, som uddeles over tre år. Puljen henvender sig til forskere bredt, og den er med vilje ikke begrænset den til et enkelt forskningsområde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096