23948sdkhjf

FOA: Hård kamp om akutjobbene

Mere end 2000 FOA-medlemmer risikerer at miste retten til dagpenge i løbet af starten af 2013. Men der er kun slået 142 akutjob op til dem, viser en gennemgang, som FOA har foretaget.
Social- og sundhedshjælperne er den faggruppe i FOA, der er hårdest ramt. Her har 688 udsigt til at miste retten til dagpenge i løbet af første kvartal af 2013. Men der er kun slået 7 social- og sundhedshjælperstillinger op som akutjob. FOA opfordrer derfor politikerne til at kanalisere midlerne til akutjobbene over til de brancher, hvor behovet er størst.

- Det er fuldstændigt urimeligt at lade som om, at den her ordning hjælper noget som helst. Som minimum burde politikerne kræve, at akutjobbene bliver slået op inden for de brancher, hvor de udfaldstruede er. Når arbejdsgiverne kalder specialiststillinger for akutjob, så underminerer de jo ordningen. Det handler ikke kun om hvor mange stillinger, der bliver slået op, men også om, at det er de rigtige job, der bliver slået op, siger FOAs næstformand, Mona Striib.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109