23948sdkhjf

Randers får politik for voksne med særlige behov

Ny politik er på vej til borgere med sociale problemer, misbrug, sindslidelser og handicap i Randers Kommune.
De udsatte borgere får mulighed for selv at komme med input til politikken på en workshop, hvor interesseorganisationer og Udsatterådet blandt andet også deltager.

- Det specialiserede socialområde er en kerneopgave for vores kommune og er derfor også et område, vi prioriterer højt politisk. Det er et af 13 områder, hvor vi i byrådet har besluttet at lave særskilte visionspolitikker. Og jeg ser frem til i samarbejde med resten af socialudvalget, forvaltningen og ikke mindst brugere, pårørende og interesseorganisationer at få lavet en god visionspolitik, der sætter nogle klare mål for vores arbejde, siger Susanne Koch, der er formand for socialudvalget.

Tager udgangspunkt i de politikker, der i øjeblikket dækker området

Den kommende politik vil tage udgangspunkt i de politikker, der på nuværende tidspunkt dækker området. Det vil sige handicappolitikken, psykiatripolitikken, socialpolitikken og rusmiddelpolitikken. Her er begreber som inklusion, rehabilitering, brugerinddragelse og forebyggelse centrale. Og meningen er, at det også skal være en central del af visionspolitikken.

- Men hvordan vi prioriterer principperne og, hvad vi gør for at nå målene, vil vi gerne have brugere, pårørendes og andres input til, og derfor har vi inviteret til workshoppen, siger Susanne Koch.

Workshoppen finder sted den 14. november og alle brugere, pårørende, interesseorganisationer, politikere, råd og medarbejdere er inviteret til at komme og give inspira­tion, forslag til temaer og idéer til, hvad en politik for borgere med særlige behov kunne indeholde.

Efter workshoppen laver forvaltningen et oplæg til politikken. Den skal herefter godkendes i socialudvalget og byrådet, og går alt efter planen, har Randers Kommune sin første politik for borgere med særlige behov inden udgangen af 1. halvår 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063