23948sdkhjf

Venstre kalder minister i samråd om længere ventetider

Først og fremmest er vi bekymrede over, at regeringen vil forlænge patienternes ventetid ved at lade en lang række patienter vente længere på at få den rette behandling, siger venstres sundhedsordfører.
Regeringens forringelse af behandlingsgarantien er både dårligt for alle de patienter, der skal vente længere, og dyrt for samfundet, mener Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde, som nu kalder sundhedsministeren i samråd.

Baggrunden er blandt andet, at Dansk Erhverv netop har fremlagt beregninger, der viser, at en længere ventetid vil føre til et fald i arbejdsudbuddet på 1.300 årsværk om året.

- Først og fremmest er vi bekymrede over, at regeringen vil forlænge patienternes ventetid ved at lade en lang række patienter vente længere på at få den rette behandling. Derfor kalder jeg nu ministeren i samråd for at få en forklaring, siger Sophie Løhde.

Ifølge beregningerne fra Dansk Erhverv vil en længere ventetid betyde, at samfundsøkonomien skrumper med 1 milliard kroner.

- De nye beregninger viser at der er en lang række negative konsekvenser ved forslaget. Længere ventetid giver et lavere arbejdsudbud, fordi patienterne skal vente hjemme på sofaen i stedet for at være sikret hurtig behandling. Det vil jeg selvfølgelig gerne have ministeren til at forholde sig til, og derfor ser jeg frem til samrådet, siger Sophie Løhde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062