23948sdkhjf

Ø: Stigende fattigdom et fallit for Danmark som velfærdsstat

Der er behov for en samlet national plan for at hjælpe de mennesker, der er ramt af fattigdom, mener enhedslisten.
En rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser at fattigdommen er stigende over hele landet og at over en kvart millioner danskere nu lever under OECDs fattigdomsgrænse. De nye fattigdomstal får nu Enhedslisten til at forlange, at regeringen lever op til sine egne målsætninger.

- Den stigende fattigdom er et fallit for Danmark som velfærdsstat. Derfor er . Vi er nødt til at se på den lave ungeydelse, brøkpension og en række kontanthjælpsregler. Der er behov for en samlet national plan for at hjælpe de mennesker, der er ramt af fattigdom, siger enhedslistens Socialordfører Finn Sørensen.

National fattigdomshøring

- Regeringen kom godt fra start med en afskaffelse af nogle af fattigdomsydelserne, men regeringens skattereform og reformerne af førtidspension og fleksjob trækker den stik modsatte vej. Det samme gør dagpengestramninger, kontanthjælpsregler og varighedsbegrænsning af sygedagpenge. Regeringen vil måles på, om den er i stand til at mindske ulighed og fattigdom. Det vil vi holde den fast på. Første anledning til at gøre noget konkret er forhandlingerne om finansloven for 2013. Det ser vi frem til!, siger enhedslistens socialordfører.

Enhedslisten har indkaldt til national fattigdomshøring d. 26. oktober på Christiansborg. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil deltage i drøftelserne om en national indsats mod fattigdom sammen med bl.a. LO og DA. På høringen vil Enhedslisten præsentere et større fattigdomsudspil og et bud på fastlæggelse af en fattigdomsgrænse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109