23948sdkhjf

Sygeplejersker og læger mest troværdige

Sygeplejersker og læger er blandt de faggrupper, danskerne stoler allermest på, viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation.
Når vi går til lægen eller sender vores forældre på plejehjem, sker det med en stor tillid til de ansatte, der skal tage sig af os og vores nærmeste. Danskerne stoler nemlig markant mere på de mennesker, der udgør velfærdsstatens "varme hænder", end på andre faggrupper. Det viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation.

I analysen, der er foretaget af Epinion blandt godt 1.000 danskere i alderen 18-65 år, har Radius Kommunikation bedt danskerne bedømme troværdigheden hos 21 faggrupper på en skala fra 1 til 5 – hvor 5 er "meget høj", og 1 er "meget lav". Resultatet viser, at offentligt ansatte som sygeplejersker, læger, skolelærere og pædagoger nyder langt større tillid end faggrupper som eksempelvis advokater, journalister eller håndværkere.

Klippefast tillid

Allerøverst på troværdighedsbarometeret rangerer de hvide kitler – lægerne og sygeplejerskerne – mens politifolk og skolelærere indtager henholdsvis tredje- og fjerdepladsen. Hos Radius Kommunikation peger administrerende direktør Nicolaj Taudorf Andersen på, at de mest troværdige faggrupper er de menneskenære fag, som danskerne har et historisk tillidsforhold til.

- Trods de seneste års meget følelsesladede debat om besparelser og velfærdsforringelser kan vi se, at danskerne har en klippefast tillid til de faggrupper, der udgør den menneskelige kerne i velfærdsstaten. Det er mennesker, vi lægger vores liv i hænderne på, og som vi betror vores børn og ældre. Derfor er det mennesker, vi er nødt til at have tillid til," siger han og forklarer, at netop det personlige tillidsforhold gør disse faggruppers troværdighed robust. Tendensen understreges af, at vores tillid til de offentlige omsorgsfag ligger højt og stabilt på barometret, mens der er langt større bevægelser i troværdigheden for en række andre faggrupper. Der skal alvorligt meget til, før tilliden til de varme hænder brister, lyder det fra Nicolaj Taudorf Andersen.

Radius Kommunikation har bedt danskerne vurdere troværdigheden for 21 forskellige faggrupper – fra sygeplejersker og læger til spindoktorer og kommunikationsrådgivere. Det er fjerde år i træk, Radius Kommunikation foretager analysen.

Analysen er gennemført som en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse af Epinion i september 2012. 1021 danskere i alderen 18-65 år har deltaget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078