23948sdkhjf

Unge i Horsens får nyt gadeidrætsanlæg i dag

Nye gadeidrætsfaciliteter skal få flere unge i udsatte boligområder til at bevæge sig mere til hverdag.
Robuste, formstøbte og enkle moduler i beton og stål, der kan kombineres og farvelægges på et utal af måder - og både bruges til leg, sport og til "at kigge på". Det er konceptet bag nye gadeidrætsfaciliteter, der nu skal få flere unge i udsatte boligområder til at bevæge sig mere til hverdag.

Modulerne er udviklet af Primus Arkitekter i tæt samarbejde med Realdania og GAM3 samt PingOut-bordtennis og parkour-specialisterne Street Movement. I Horsens har Sundparkhallen, Andelsboligforeningerne Beringsgaard og Odinsgaard samt Horsens Kommune banet vejen for at realisere projektet.

Torsdag eftermiddag indvier formand for kulturudvalget Andreas Boesen det opgraderede gadeidrætsanlæg på Hybenvej. Derefter er der danseopvisning med pigerne, som fast deltager i GAM3’s træning i Sundparken. Opvisningen bliver efterfulgt af en åben 3-mod-3 basketurnering i Sundparkhallen.

PlayMakers

Aktiviteterne er en del af organisationens fireårige "Your GAM3" program. Her bliver særligt udvalgte unge fra boligområderne uddannet som "PlayMakers" og vil selv kunne igangsætte gadeidræts-aktiviteter til glæde for andre unge i området.

- Det har været både inspirerende og bekræftende at opleve den entusiasme, som det første hold af PlayMakers har udvist. De er yderst motiveret for at tage de nye faciliteter i brug og give deres egen bevægelsesglæde videre til yngre søskende og naboer fra boligområdet. Med kombination af de unges energi og de nye gadeidrætsanlægs robuste karakter, er der tale om en nytænkning, som fremover vil sætte nye standarder for forankringen af græsrodsinitiativer på gadeplan," fortæller GAM3’s direktør og medstifter, Simon Prahm.

- Gadeidrætsanlæggene er et fint eksempel på, hvordan man med enkle og gennemtænkte fysiske elementer kan skabe gode rammer for et sted at mødes og udfolde sig sammen. Forventningen er, at bedre faciliteter til gadeidræt ikke kun vil gavne de unge, som bruger dem. Det vil også kunne give mere liv i de udsatte boligområder, fordi aktiviteten ikke gemmes væk som i en traditionel sportshal. Det gør, at gadeidrætten kan bidrage positivt til hele boligområdet," siger Astrid Bruus Thomsen, projektleder i Realdania.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078