23948sdkhjf

Tak til Region Sjælland

Debatindlæg af Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.
Når embedsmænd truer med spareknive, så er det godt med politikere, der tænker sig om. Det er heldigvis tilfældet i Region Sjælland. Her har regionspolitikerne foreløbig bremset en massakre på varmtvandsbassinerne på sygehusene i Køge, Holbæk og Nykøbing F.

For få måneder siden var lukningen af de tre sygehusbassiner planlagt til at være en ren administrativ beslutning. Men politikerne var vågne og krævede, at det blev - ja - politisk behandlet. Heldigvis for det.

I denne proces har de lyttet til bl.a. Gigtforeningen.

Vi har advaret om, hvilke alvorlige konsekvenser, det vil få, hvis man nedlægger varmtvandsbassinerne på de tre sygehuse.

Vi har fortalt, hvor uvurderlige og gavnlige varmtvandsbassinerne er for mennesker med kronisk sygdom og handicap.

Og vi har gjort opmærksom på, at træning i varmt vand for mange mennesker er eneste mulighed for selv at yde en indsats for at holde kroppen i gang og sygdommen i ave.

Samtidig har regionspolitikerne indset, at der er væsentlig flere brugere af varmtvandsbassinerne end det antal, der ellers har været fremme.

Alt sammen har givet anledning til, at man har kastet en redningskrans ud til bassinerne: I denne uge besluttede Forretningsudvalget i Region Sjælland, at varmtvandsbassinerne nu skal drøftes med alle kommuner i regionen

Nu håber vi så bare, at regionens 17 kommuner også kan se nødvendigheden i at bevare bassinerne. Vi håber, at de sammen med regionen vil tage deres ansvar for den patientrettede forebyggelse alvorligt - og være med til at skabe et sammenhængende sundhedsvæsen til glæde for borgerne.

Det er for tidligt at sige, om redningskransen kan bære. Men tak til politikerne i Region Sjælland for at forsøge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063