23948sdkhjf

Dobbelt så mange sundhedshuse

Med sundhedshuse, der er store nok til at sikre en stærkt fagligt miljø og styrket samarbejde mellem pleje, behandling og genoptræning, kan vi sikre danskerne større lighed i sundhed, uanset hvor i landet de bor, understreger Danske Regioners formand Bent Hansen.
Regioner og kommuner vil i de kommende år intensivere samarbejdet om sundheds- og akuthuse, hvor danskerne blandt andet kan søge lægehjælp, få behandlet mindre skader, taget blodprøver og gå til genoptræning, skriver nyhedsbrevet Danske Regioner. I øjeblikket er der 14 sundheds- og akuthuse i Danmark, men med 17 nye på tegnebrættet vil tallet i de kommende år stige til 31. Det viser en ny kortlægning af regionale og kommunale samarbejdsmodeller.

Sundhedshusene har flere formål. De skal sikre lægedækning i hele landet, styrke fagligheden og forbedre integration af behandling, pleje og genoptræning. Sundhedshusene skal tage sig af alle de sundhedsopgaver, der kan klares udenfor det specialiserede sundhedsvæsen, hvad enten det drejer sig om blodprøvetagning eller en mindre skade/flænge, som skal renses og syes.

- Med sundhedshuse, der er store nok til at sikre en stærkt fagligt miljø og styrket samarbejde mellem pleje, behandling og genoptræning, kan vi sikre danskerne større lighed i sundhed, uanset hvor i landet de bor, understreger Danske Regioners formand Bent Hansen, som påpeger at netop placeringen af sundhedshusene er vigtig.

Brug for bedre planlægningsværktøjer

Sundhedshusene placeres fortrinsvis i de tyndt befolkede egne af landet og i socialt belastede områder, hvor det dels er svært at få de praktiserende læger til at nedsætte sig i egen praksis, og hvor der dels er særlige udfordringer i forhold til at integrere sundheds- og forebyggelsestilbud. Men Bent Hansen efterlyser bedre muligheder for at sikre danskerne lige adgang til lægehjælp.

- Fremadrettet er der brug for bedre muligheder for at planlægge og bemande sundhedshusene. Det indebærer blandt andet fuld planlægningskompetence på alle praksisområder, så alle beslutninger om nedsættelse af nye ydere, flytning af eksisterende praksis osv. suverænt ligger hos regionen. Vi har ikke intentioner om at flytte eller nedlægge de lægepraksis, der allerede eksisterer. Men fremadrettet har vi brug for bedre planlægningsværktøjer, siger Bent Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064