23948sdkhjf

102 milliarder kroner til sundhed i 2013

Regionerne har indgået brede politiske forlig om budgetterne for 2013.
I de fem regioner er der nu indgået politiske forlig om budgetterne for 2013, og der er i alt afsat 101,8 milliarder kroner til sundhed, og 2.959 millioner kroner til det regionale udviklingsområde.

Aftalen giver kun plads til en moderat vækst i udgifterne. Der er dog i budgetterne fundet plads til 3 procent flere behandlinger, ligesom psykiatrien tilføres 200 millioner kroner, skriver nyhedsbrevet Danske Regioner.

For at forbedre sammenhængende patientforløb og forebyggelse, samt udbrede telemedicinske løsninger, har regionerne i 2013 fundet yderligere midler til samarbejdet med kommunerne. I 2013 budgetterer regionerne således med i alt 115 millioner kroner til samarbejdet med kommunerne.

Opstiller ambitiøse kvalitetsmål

Som en konsekvens af den stramme økonomiske situation og krav i EU-henstillingen, har regionerne været nødt til at drosle ned for anlægsinvesteringerne til vedligeholdelse, indkøb af apparatur og udvidelse af akutmodtagelsen. Niveauet på 2.200 millioner kroner er således 500 millioner kroner lavere end i seneste regnskab. Hermed påtager regionerne sig sin del af ansvaret for den samlede økonomiske politik. Til Kvalitetsfondsbyggerierne af nye sygehuse er der i alt afsat 3 milliarder kroner.

Udover de økonomiske prioriteringer vil regionerne i 2013 fortsat arbejde for at højne kvaliteten i behandlingen. Derfor har regionerne opstillet ambitiøse kvalitetsmål for 2013. Dette dækker både en yderligere reduktion af antallet af tryksår og infektioner samt færre genindlæggelser.

Derudover går regionerne nu i gang med at forberede de nye patientrettigheder i udrednings- og behandlingsretten, der skal sikre en hurtigere udredning og diagnosticering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063