23948sdkhjf

Ø: Fjern tilsynsopgaven fra kommunerne

Regeringen burde tage konsekvensen af det dårlige tilsyn og fjerne opgaven helt fra kommunerne, mener enhedslisten, som alligevel roser, at regeringen med sit udspil til tilsyndsreform endelig er kommet på banen.
Der er både roser og torne i socialministerens udspil til tilsynsreform, mener enhedslistens socialordfører Pernille Skipper.

- Det er rigtig positivt, at man f.eks. lægger op til, at alle døgntilbud skal godkendes på kvalitet, og at der indføres en whistleblower-ordning, så brugere, ansatte og pårørende kan henvende sig, hvis de har mistanke om, at tingene ikke er, som de bør være. Men det er rigtig ærgerligt, at socialministeren ikke tager konsekvensen af de seneste års skandaler og helt fjerner tilsynesopgaven fra kommunerne. De har ikke kunnet løfte opgaven med tilsynet med opholdssteder, og det er i virkeligheden ikke mærkeligt, fordi tilsynet dermed ikke er uafhængigt fra den anbringende kommune. Det svarer jo til, at en bygherre fører tilsyn med sin egen byggeplads. Derfor mener vi, at tilsynet burde placeres hos en uafhængig statslig tilsynsenhed, som man også har i Sverige, siger hun.

Håber på hurtig løsning på problemerne

Enhedslisten ser frem til forhandlingerne med socialministeren, og håber på en hurtig løsning for de mange borgere, der i dag er afhængige af et døgntilbud.

- Der er ingen tvivl om, at tilsynet er essentielt for kvaliteten. Og en reform er nødvendig, hvis der skal sættes en stopper for de ubærlige sager, hvor sårbare og udsatte børn lades i stikken, når de har allermest behov for vores beskyttelse. I Enhedslisten er vi rigtig glade for, at regeringen nu endelig har taget bolden op, og vi glæder os til at starte forhandlinger med socialministeren om en hurtig løsning på problemerne. Det eksisterende tilsyn er langt fra tilstrækkeligt, og det rammer kvaliteten af de tilbud, vi giver anbragte børn, mennesker med handicap og udsatte borgere, mener Pernille Skipper.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078