23948sdkhjf

Ny liste over godkendte aromastoffer

Listen skal gøre det lettere for forbrugere og fødevareindustrien at finde ud af, hvilke aromastoffer der må anvendes i fødevarer.
Europa-Kommissionen har netop vedtaget to nye regelsæt, som skal gøre brugen af aromastoffer i fødevarer mere sikker og gennemsigtig. Fødevareindustrien vil fremover kun kunne bruge de aromastoffer, som optræder på listen over godkendte aromastoffer.

Aromastoffer anvendes til at ændre fødevarers smag og/eller lugt. Aromastoffer har længe været anvendt på sikker vis i mange forskellige fødevarer, såsom læskedrikke, sukkervarer, korn, kager og yoghurt, og er nu blevet vurderet på EU-niveau.

- Både borgerne og erhvervslivet får med den nye lovgivning om aromastoffer mere gennemskuelige oplysninger, takket være Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA) og andre videnskabelige organers vedvarende bestræbelser. Det bliver lettere for alle involverede parter at finde ud af, hvilke aromastoffer der må anvendes i fødevarer, udtaler John Dalli, EU-kommissær med ansvar for sundhed og forbrugerpolitik.

Listen vil gælde fra den 22. april 2013, så fødevareindustrien i EU får tid til at tilpasse sig de nye regler. Aromastoffer, der ikke optræder på denne liste, forbydes efter en udfasningsperiode på 18 måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093