23948sdkhjf

Ø: Minister må anerkende sygdom hos hjemvendte soldater

Psykiske skader skal selvfølgelig også anerkendes, mener Enhedslisten.
En rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, viser at mange af soldaterne vender hjem efter udsendelsen med psykiske arbejdsskader. Men deres skader bliver som regel ikke anerkendt i arbejdsskadestyrelsen.

- Nu må Beskæftigelsesministeren springe ud med et klart svar. Hun har på et samråd og bagefter i december sidste år lovet at finde en løsning på problemet, siger Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

- Det handler jo om unge mennesker, som har været udsendt af den danske regering, og som har vendt hjem med alvorlige psykiske mén. Selvfølgeligt skal de have anerkendelse og erstatning for deres psykiske sygdomme. Mange af dem lider af PTSD, som arbejdsskadestyrelsen ikke anerkender, når det ikke bliver anmeldt senest ½ år efter de vender hjem. Rapporten fra SFI beviser, at sygdommen først viser sig flere år efter de er vendt hjem, siger Jørgen Arbo-Bæhr, som nu har bedt Beskæftigelsminister Mette Frederiksen svare, på om hun har fundet frem til en løsning, som hun lovede for 10 måneder siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063