23948sdkhjf

Privathospitaler skal selv betale for fejl

Regeringen ændrer loven og giver privathospitalerne pligt til selv at tegne patientforsikringer.
Når privathospitaler laver fejl og fejlbehandler patienter, så må de selv stå til ansvar for de skader, de er skyld i, mener Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen.

Hidtil er erstatningerne til patienter, der er fejlbehandlet på privathospitaler, blevet udbetalt af den skattebetalte Patientforsikringen.

- Vi har allerede afskaffet skattefritagelsen for de arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer og dermed gjort op med tanken om A- og B-hold, hvor nogle patienter kom foran i køen på fællesskabets regning. Det næste skridt er helt naturligt at sørge for, at skatteyderne ikke hænger på regningen for de private hospitalers lægefejl, lyder det fra Sophie Hæstorp Andersen, som ikke mener, at privathospitalerne begår flere fejl end det offentlige.

- Jeg tror, at privathospitalerne er meget optaget af patientsikkerhed, men der er brodne kar, og fejl sker. Med den nye lov kommer de private hospitaler selv til at betale regningen, når de begår fejl, siger Sophie Hæstorp Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078