23948sdkhjf

Tre nye udendørs fitnessanlæg i Torshavn

Her kan man træne frit, når man har tid og lyst.
Bystyret i den færøske hovedstad satser helt bevidst på at styrke folkesundheden ved at gøre leg og motion så let tilgængeligt som muligt for borgere i alle aldre, lige fra børnehavebørn til seniorer.

- Når man går i fitnesscenter eller bruger gymnastiksale, så sker det på hold, hvor man skal bestille plads og komme til en bestemt tid. På nogle af mine rejser havde jeg imidlertid set redskaber til udendørs træning, og det kunne jeg se perspektivet i. Her kan man jo træne frit, når man har tid og lyst. Det må tiltale en gruppe, som ellers ikke får rørt sig så meget, siger borgmester i Tórshavn, Heðin Mortensen.

Redskaber der holder til det færøske klima

Det første anlæg i Tórshavn består af 13 fitnessredskaber af mærket Norwell, leveret fra Uno Koncept og de lokale folk i Innspark.

- Det første anlæg blev en succes med det samme. Seniorerne tog det hurtigt til sig, og mange af byens løbere gør også stop her for at træne og strække ud. I år har vi så fået et anlæg mere i byens vestlige del, ligesom bygden på øen Nólsoy ud for Tórshavn også har fået et fitnessanlæg, der bliver flittigt brugt. Heldigvis har vi fundet redskaber, der kan holde til både daglig brug og færøsk klima, oplyser borgmesteren.

Det regner nemlig ganske ofte på Færøerne, ligesom der er meget salt i luften, og begge dele er hårdt ved redskaber og maskiner, der er udført i metal. Men den enkle mekanik og den pulverlakerede overflade på Norwell redskaberne kan tåle mosten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079