23948sdkhjf

Minister besøgte Landsforeningen for Udviklingshæmmede

Social- og Integrationsministeren hørte bl.a. om foreningens arbejde, mødte nogle af foreningens medlemmer og besøgte beboerne på botilbud i Gentofte.
Besøget var det første ud af i alt fem besøg hos landets handicaporganisationer dette efterår. Formålet med besøget hos LEV var at give ministeren mulighed for at møde LEV og deres medlemmer på hjemmebane og få et nærmere indblik i de muligheder og udfordringer, som præger hverdagen.

- Landsforeningen LEV gør et kæmpe arbejde for mennesker med udviklingshæmning over hele landet. Jeg er rigtig glad for at have fået mulighed for at lære foreningen bedre at kende, og det var meget givende at møde nogle af de beboere og pårørende, som foreningen hjælper hver dag. Det er vigtigt for mig at høre om beboernes erfaringer og ønsker fra dem selv, så de også oplever, at de har en stemme og får den hjælp, som de har brug for, siger Social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Glad for besøget

Landsforeningen LEV er en privat landsdækkende forening for udviklingshæmmede og pårørende.

- Jeg er glad for at Karen Hækkerup har besøgt os i LEV. Vi har haft lejlighed til at drøfte en række vigtige emner på det sociale handicapområde. Men jeg er især glad for at vi sammen fik besøgt et bosted for mennesker med meget omfattende og komplekse handicap. Ministeren fik mødt nogle af beboerne - og fik helt sikkert også et billede af, at her er en målgruppe, som kræver høj faglighed - og høj etik - hos fagpersonerne, der hjælper dem i dagligdagen. Borgere, som er helt afhængige af et anstændigt velfærdssamfund, hvis de skal opleve, at have et godt liv og at være bestemmende over sit eget liv, fortæller formand for Landsforeningen LEV Sytter Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078