23948sdkhjf

Region Sjællands initiativ er både tiltrængt og nødvendigt

Dansk Erhverv roser regionens beslutning om private partnerskaber på sundhedsområdet.
Det er helt naturligt, men også meget tiltrængt, at Region Sjælland nu som den første region vil inddrage private i nye partnerskaber på sundhedsområdet, lyder det fra Dansk Erhverv. Det er nemlig en opfølgning på regeringens egen politik om flere private-offentlige partnerskaber og samtidig en måde at finde konkrete løsninger på store udfordringer i regionen.

- Region Sjælland har i enighed vedtaget en budgetaftale, der lægger op til et partnerskab med private sundhedsaktører. Dermed gør Region Sjælland som den første region klar til at tage fat på regeringens egen målsætning om at udvikle offentligt-private partnerskaber (OPP) på sundhedsområdet og få del i en pulje på 300 mio. kr. fra staten. Det er en del af regeringsgrundlaget at udvikle og fremme OPP-modeller, og der er i regeringens finanslovsforslag afsat midler til udvikling af OPP på sundhedsområdet," fortæller chef for offentligt-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Jakob Scharff.

- Der er talt utrolig meget om offentlige-private partnerskaber, men ikke sket det store. Derfor er det positivt, at Region Sjælland tager fat i at udmønte regeringens forslag om nye OPP-modeller på sundhedsområdet.

Det er brug for nytænkning i sundhedsvæsenet, hvis vi skal have mere sundhed for pengene – og de private sundhedsaktører står klar til at spille nye innovative løsninger på banen, siger Jakob Scharff.

Det handler om lægedækning og lige adgang til sundhed

Bemanding på sygehuse med læger på ydertidspunkter og i yderområder er en række af de temaer som Region Sjælland ønsker at invitere private med til.

- Region Sjælland tager fat om problemet og ser fordomsfrit på at finde praktiske løsninger. De private har kompetencerne og kan tilbyde faglige fællesskaber, tværfaglige arbejdsmiljøer og innovativ tilgang til at få mest for pengene. Og så skal vi huske, at alment praktiserende læger også er private virksomheder. Man går altså ikke fra offentligt til privat, men udvider blot et årelangt samarbejde med én type private med nye typer af strategiske samarbejder med andre private. Det handler grundlæggende bare om at sikre lægedækning, og at borgere i København såvel som på Odden har lige adgang til sundhed, siger Jakob Scharff, Dansk Erhverv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078