23948sdkhjf

Positiv reallønsudvikling for kommunalt ansatte

Men sundhedssektoren påkalder sig interesse, lyder det fra FTF.
I staten steg lønningerne for 2. kvartal 2012 med 1,8 procent mod 0,3 procent for 1. kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Men i mellemtiden har der pr. 1. april 2012 været en generel lønregulering på 1,31 procent. 1. kvartal opgøres ud fra lønningerne udbetalt i februar og 2. kvartal har lønsedlerne for maj måned som grundlag. Tages udviklingen i gennemsnitslønnen i perioden 2. kvartal 2011 til 2. kvartal 2012 fra Finansministeriets Forhandlingsdatabase fås en lønudvikling på 1,5 procent, meddeler FTF.

For kommunerne og regionerne under et er Danmarks Statistik kommet frem til 2,4 procent. For regionerne alene 2,1 procent og for kommunerne 2,4 procent. I kommunerne er branche inddelingen vandforsyning og renovation med 3,8 procent over gennemsnittet ligesom rengøringen og anden service med 3,0 procent samt undervisning med 2,7 procent. Tæt på gennemsnittet med 2,5 procent befinder sociale institutioner sig. Under gennemsnittet befinder sig kultur og fritid med 2,1 procent samt administration sig med 1,8 procent. Endelig med 1,2 procent må sundhedssektoren påkalde sig en interesse, idet der i løbet af året er udmøntet overenskomstmæssige ændringer og satsstigninger med i alt 1,9 procent. Gennemsnittet er påvirket af såvel antalsmæssige ændringer, ændringer i sammensætningen af gruppen samt satsmæssige og andre lønmæssige ændringer, som alle påvirker gennemsnitslønnen. Derfor afviger udviklingen i gennemsnitslønnen fra det udbetalte, men det er lidt bemærkelsesværdigt at afvigelsen er så stor og negativ. Det er ikke muligt nærmere at se på årsagerne hertil da Det Fælleskommunale LønDatakontor endnu ikke har offentliggjort tallene for maj måned, skriver ftf.dk.

Sociale institutioner kommer ud med negativ værdi

I regionerne er udmøntet 1,9 procent i satsændringer og i andre overenskomstbestemte ændringer, hvorfor det er bemærkelsesværdigt, at sociale institutioner kommer ud med en negativ værdi på -0,4 procent. Sundhedsvæsenet, som er stort set hele den regionale sektor, kommer ud med 2,1 procent og administration udviser en udvikling på 0,4 procent, hvilket er 1,5 mindre end aftalte forbedringer og satsændringer burde udmønte, lyder det fra FTF. Da det fælleskommunale løndatakontor endnu ikke har offentliggjort sin statistik for maj måned er det vanskeligt at klarlægge årsagerne til, hvorfor visse brancher kommer ud, som de gør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094