23948sdkhjf

Regeringens mad- og måltidspolitiske udspil klinger hult

Fødevareministeren river tæppet væk under otte års målrettet arbejde med at lære børn og unge om sund og varieret kost, mener venstre.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) nedlægger den Børne- og Ungeordning, der finansierer de succesfulde Madskoler. Dermed river hun tæppet væk under otte års målrettet arbejde med at lære børn og unge om sund og varieret kost, lyder det fra venstre.

- Det klinger hult, når fødevareministeren i sit nye måltidspolitiske udspil kalder sund mad til børn for et særligt indsatsområde, udtaler fødevareordfører, Erling Bonnesen.

Fødevareministeren slår først kassen i for gode og efterspurgte Madskoler, hvor børn lærer at lave og spise sund mad. Bagefter spiser hun så børnene af med lidt rådgivning og anbefalinger ude i kommunerne. Det er simpelthen ikke godt nok, siger han.

Madskolerne har været en bragende succes og høstet international anerkendelse, siden de åbnede dørene op i 2004. De fleste Madskoler må nu kæmpe for overlevelse, efter at have mistet 1 mio. kr. som følge af, at regeringen har valgt at spare børne- og ungeordningen væk, mener Erling Bonnesen, der til gengæld glæder sig over, at regeringen har valgt at fortsætte udbredelsen af Nøglehulsordningen, som blev introduceret under VK-regeringen i 2009.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063