Færdigretter med omsorg
Danmarks bedste slagter laver færdigretter til Rigshospitalets udskrevne patienter
"Det skal smage godt. Maden skal smage af det, det er - og så skal den være næringstættet," siger Peter Steen Jensen.
Lægerne spiser det
At Peter Steen Jensen i dag leverer mad til de patienter, der bliver udskrevet fra Rigshospitalet, er en kundetilfældighed. Flere af Rigshospitalets læger henter selv deres frokost hos Gourmandiet - og over slagterens køledisk opstod en god idé.
Resultatet er blevet en række måltidsløsninger med høj næringstæthed, som bliver produceret i Gourmandiet. Retterne sælges fra frost, og skal varmes op - gerne i mikrobølgeovn. Herefter er de klar til anretning og servering. En del af retterne spises kolde og er klar til servering.
"Vi laver vores færdigretter i samarbejde med Human Ernæring (på Københavns Universitet, red.). De har den videnskabelige know-how og har hjulpet os med diverse tests, der bl.a. er udført i hjemmeplejen og i forhold til kræftpatienter," forklarer Peter Steen Jensen.
Energi og smag
Menuen står på gulerodssuppe, salater, desserter og selvfølgelig kød. Og kvaliteten skal være helt i top, hvis Gourmandiet skal sætte navn på. Gourmandiet har - efter eget udsagn - fokus på sæsonens danske råvarer og bruger altid økologiske ingredienser i deres mad, hvor det er muligt.
"De (patienterne, red.) får det bedste, der findes," siger slagtermesteren, der samtidig forklarer, at han selvfølgelig tænker meget over energi og smag, når han sender mad ud til de udskrevne patienter.
Peter Steen Jensens butik ligger tæt på Rigshospitalet - og indtil videre er det kun patienter herfra, der nyder godt af slagtermesterens kvalitets- og ernæringsbevidste færdigretter.
At Gourmandiet samtidig serverer brunch og frokost i deres lokaler og har en delikatesseafdeling i butikken er kun en ekstra tilgift for de patienter, der ikke vælger at få bragt maden ud, men i stedet selv henter den hos Peter Steen Jensen.