23948sdkhjf

Demensinsats - også for ægtefæller

"Vi ved, hvor ensomt og svært, det kan være, når en ægtefælle bliver dement. Der er virkelig brug for støtte," siger Rita Nielsen, der er formand for Sønderborg Kommunes ældreråd.
Rita Nielsen glæder sig over den sønderjyske kommunes seneste tiltag på demensområdet.

Sønderborg Kommune har fået demenscafeer tre steder i kommunen. Projektet er ét blandt flere tiltag i en bred demensindsats, der er igangsat af ældrerådet og seniorudvalget i Sønderborg Kommune.

Et socialt liv

Borgere med demens og måske især deres pårørende kan nemt føle sig isolerede og ensomme, fordi sygdommen gør det vanskeligt at bevare et socialt liv. For at støtte disse borgere og for at sikre bedre livskvalitet har kommunen åbnet tre demenscafeer.

Det er gratis at komme i cafeerne, der kræves ingen tilmelding, man kan købe kaffe, te og kage, og der vil være faguddannet personale til stede, som kan bidrage med viden og erfaringer og svare på spørgsmål.

"Basis for cafeerne skal være samvær og snak med ligesindede. Det skal være trygt, rart og uforpligtende at komme. Vi tager emner op som symptomer, diagnose og behandling, og arrangerer ind imellem foredrag, så pårørende får mere og den nyeste viden om demens. Dermed får de bedre mulighed for at tackle en hverdag sammen med en dement ægtefælle, forælder eller nabo," fortæller demenskonsulent i Sønderborg Kommune, Pernille Svendsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078